Какво включва качественият ремонт на дограма

дограма

Ако притежавате много стара дървена, алуминиева или PVC дограма, то вероятно е дошло време за ремонт. С напредъка на годините дограмите могат да претърпят леки деформации и да се появят проблеми, които трябва да бъдат отстранени от компетентна фирма. Разбира се, правилната поддръжка удължава срока на годност на профилите, така че полагайте необходимите грижи за тях.

Ремонтът на дограма обикновено включва смяна на обкова или повреден стъклопакет, а също така често се подменят уплътненията. От голяма важност е ремонтните дейности да бъдат поверени на специалисти, тъй като липсата на опит може да доведе до допълнителни повреди и разходи за потребителите.

Монтажът на дограмата във вашия дом, както и на работното място също е от голямо значение, защото ако той не е извършен правилно ще се сблъскате с куп неприятности. Ето защо се препоръчва да купувате дограми от известни фирми даващи гаранция и сертификат за качество на продуктите си. Такава фирма е Мастер Пластик в София, която се занимава с продажба, монтаж и ремонт на дограма вече над десет години.

Клиентите често прибягват до ремонтни дейности за старите си дограми. Те поставят противовзломен обков, здрави уплътнения и стъклопакети с цел подобряване на качеството. Всичко това може да излезе скъпо и за това, преди да прибегнете до тази стъпка, помислете дали инвестицията в нова дограма не е по-доброто решение.

Често производителите на съвременна дограма дават десетки години гаранция за профилите си. Това е така, тъй като в наши дни се използват модерни и издръжливи материали за дългогодишната експлоатация на дограмите. Естествено всяко нещо си има край и настъпи ли той, значи часът за подмяна или ремонт е дошъл.

При положение, че сте решили да закупите нова дограма, то първо направете консултация с избраната от вас фирма. Попитайте за гаранционния срок, сервизната поддръжка и функционалността на предлаганите продукти, за да сте сигурни в правилния си избор.
За съжаление съществуват търговци, които едва ли не ни убеждават, че и внуците ни ще използват вече закупените алуминиеви или PVC профили. Това обаче не е вярно и по-скоро част от рекламната кампания на дадени фирми искащи да закупите тяхната стока. От друга страна обаче са налични доказателства за дограми издържащи повече от двадесет години, а дефектите по тях са абсолютно незначителни.
Изберете производители на висококачествени прозорци с добра репутация и име в бизнеса в случай, че не искате да претърпите загуба на пари. Мастер Пластик ви препоръчва да разгледате предложенията на KMG, Aluplast и Altest поради доброто им име на пазара, както в България, така и на други точки от Европа и света.

По стандарт гаранцията за стойностната дограма е между пет и десет години. В този период вие може да се възползвате и от сервизна помощ при повреда на стоката. Ремонтирането на прозорците ви в гаранционен срок става напълно безплатно и се извършва на място във вашия дом.
Възможно е прозорците ви да издържат и петдесет години, но с напредъка на технологиите се появяват по-качествени продукти осигуряващи нужния домашен уют и комфорт. Не се колебайте да инвестирате в дограма, понеже последната със сигурност ще съдейства за това да се чувствате по-добре във вашето жилище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *